Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

ΓΟΥΑΙΤ ΧΕΒΕΝ ΜΠΙΤΣ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (WHITE HEAVEN BEACH - WHITE SUNDAY ISLAND - QUENNSLAND - AUSTRALIA S20'16585 E149'02225)


Η Whiteheaven Beach εκτεινεται σε μηκος 7χλμ. στο νησι White Sunday της Αυστραλιας, απο τις καλυτερες παραλιες παγκοσμίως και στο Νο9 για το 2015, συμφωνα με μεγαλο ταξιδιωτικο site.

Το νησί είναι προσβάσιμο με καραβάκι από τα λιμανακια της ηπειρωτικης τουριστικης ζωνης της Ερλάι Μπιτς καθώς και απο το νησι Χαμιλτον. Η Whiteheaven Beach εχει βραβευτει ως η καθαρότερη παραλία στην Αυστραλία τον Ιούλιο του 2010 επισης τα σκυλιά δεν επιτρέπονται στην παραλία και το κάπνισμα απαγορεύεται!





 Η Whitehaven Beach είναι γνωστή για τη λευκή άμμο. Η άμμος αποτελείται από 98% καθαρό διοξείδιο του πυριτίου που δίνει ένα λαμπερό λευκό χρώμα, τα τοπικα πετρώματα δεν περιέχουν διοξείδιο του πυριτίου και έχει υποθει ότι η άμμος ηρθε στην παραλία με θαλάσσια ρεύματα που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια εκατομμυρίων ετών. Σε αντίθεση με την κανονική άμμο, η άμμος στην παραλία Whitehaven δεν διατηρει θερμότητα, που καθιστά άνετο το περπατημα για να περπατάς ξυπόλητος μια καυτή ημέρα! Η άμμος είναι επίσης πολύ λεπτή, και μπορεί να βλάψει ηλεκτρονικές συσκευές, όπως τηλέφωνα και φωτογραφικές μηχανές!




 

Δειτε το στο χαρτη:


Προβολή EARTHLOCATIONS WORLD MAP BY PAUL AGGELAKIS σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

ΠΗΓΗ: Wikipedia