Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΜΠΟΡΟΜΠΟΥΝΤΟΥΡ - IABA - ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ (BOROBUDUR - JAWA ISLAND - INDONESIA S7'36286 Ε110'12141


Ο Borobudur είναι ένας ναός των Μαχαγιάνα βουδιστών, του 9ου αιώνα και βρίσκετε στην Μάγκελανγκ, στην Κεντρική Ιάβα της Ινδονησίας και απέχει περίπου 42 χιλιόμετρα από την πόλη Γιογκιακάρτα.

Ο ναός χρειάστηκε 100 χρόνια για να κτιστεί, κατά τη διάρκεια της βασιλείας της δυναστείας Sailendra, ένας τεράστιος στρατός εργαζομένων εργάστηκε στην τροπική ζέστη για να μετακινήσει και να χαράξει τις 60.000 κυβικά μέτρα από πέτρα, είναι διακοσμημένος με 504 αγάλματα του Βούδα και είναι ο μεγαλύτερος βουδιστικός ναός στον κόσμο, καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα βουδιστικά μνημεία στον κόσμο. Στο ναό γίνετε ένα προσκύνημα, με τους διαλογιζόμενους προσκυνητές να ξεκινούν απο την βάση και το μνημείο να τους καθοδηγεί μέσω ενός εκτεταμένου συστήματος διαδρόμων να διανύσουν μια απόσταση περίπου 5χλμ γύρω από το μνημείο ενώ ανεβαίνουν ως στην κορυφή μέσα από τρία επίπεδα που συμβολίζουν την βουδιστική κοσμολογία. Γύρω τους πλήθη τουριστών προσπαθούν να τραβήξουν φωτογραφίες του κοντινότερου ενεργού ηφαιστείου που η κόκκινη λάβα του διακρίνεται το βράδυ.

Τα στοιχεία δείχνουν οτι ο Borobudur εγκαταλείφθηκε μετά από την πτώση της Ινδουιστικής βασιλείας στην Ιάβα τον 14ο αιώνα και έγινε παγκοσμίως γνωστός όταν το 1814 ο Βρετανός κυβερνήτης της Ιάβα, Sir Thomas Stamford Raffles, είχε ενημερωθεί για τη θέση του από τους ντόπιους Ινδονήσιους. Εκτοτε έχει διατηρηθεί στο πέρασμα των χρόνων και το μεγαλύτερο έργο αποκατάστασης του πραγματοποιήθηκε το 1975 από την κυβέρνηση της Ινδονησίας και την UNESCO αφού έχει καταχωρηθεί σ αυτή ως μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ο Borobudur εξακολουθεί να χρησιμοποιείται απο τους βουδιστές της Ινδονησίας για προσκύνημα μία φορά το χρόνο, ενώ είναι το επισκέψημο τουριστικό αξιοθέατο της Ινδονησίας.

Δείτε το στο street view

Δείτε το στο χάρτη:



ΠΗΓΗ:Wikipedia